NOGOMET

Portugalac ponizio Gvardiolu i zacementirao status heroja na Old trafordu

Neki kažu da je Pep osvojio sve i ko je Bruno da mu to uradi, rekao je Fernandeš

Fernandeš: U januaru stigao na Old traford. AFP

E. J. / Avaz.ba

16.3.2020

Veznjak Mančester junajteda Bruno Fernandeš (Fernandes) kaže da Pep Gvardiola (Guardiola) nije zaslužio njegov respekt nakon što su se njih dvojica verbalno sukobila u nedavnom gradskom derbiju Premijer lige.

Portugalac Fernandeš (25) postao je ljubimac navijača na Old trafordu nakon samo nekoliko nastupa u dresu engleskog velikana. Kultni status heroja je zacementirao kada je pokretom ruke slavnom španskom stručnjaku na klupi velikog rivala Mančester sitija pokazao "da se utiša".

Junajted je slavio sa 2:0, a mnogi su potez portugalskog igrača okarakterisali kao veoma arogantan i potcjenjivački.

- Razgovarao sam o tome sa prijateljima. Neki kažu da je Pep osvojio sve i ko je Bruno da mu to uradi - rekao je Fernandeš za "Sky Sports". 


Gvardiola: Poraz u derbiju. Arhiv

Dodao je da je poštuje Gvardiolu i sve što je osvojio i učinio za fudbal. Međutim…

- U tom trenutku me nije poštovao i nije zaslužio moje poštovanje. Međutim, za mene nije važno šta se dešava na terenu. Sada smo van njega i to je prošlost. Imam poštovanje prema njemu, tako da nije važno šta je rekao - izjavio je Fernandeš.

Reprezentativac Portugala je u januaru stigao u Junajted iz Sportinga iz Lisabona i u osam nastupa postigao tri gola uz tri asistencije. Mančester junajted je do prekida sezone zbog pandemije koronavirusa bio u seriji od 11 mečeva bez poraza. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.