ENGLESKA

Vejn Runi sasuo drvlje i kamenje na čelnike Premijer lige

Predložio i način kako da se prvenstva završe

Runi: Zdravlje je najpreče. Arhiv

Avaz.ba

15.3.2020

Fudbaler Derbi Kauntija Vejn Runi (Wayne Rooney) rekao je danas da su Fudbalski savez Engleske i ostali nadležni u toj zemlji fudbalere tretirali kao zamorčiće nakon izbijanja epidemije korona virusa. 

Fudbal u Engleskoj suspendovan je najmanje do 3. aprila, a Premijer liga je navela da će uslovi u tom trenutku odrediti da li će se sezona nastaviti. 

- Za igrače, osoblje i njihove porodice ovo je bila zabrinjavajuća sedica u kojoj smo svi osjetili nedostatak liderstva. Svi drugi sportovi - tenis, Formula 1, ragbi, golf, fudbal u ostalim zemljama - bili su otkazani, a nama je rečeno da nastavimo. Mislim da su se mnogi fudbaleri pitali da li je sve zbog novca - rekao je Runi, prenio je BBC.

- Zašto smo čekali do petka? Zašto je Mikel Arteta morao da se razboli da bi se uradila prava stvar? Nakon hitnog sastanka konačno je donešena prava odluka, ali smo se do tada osjećali da nas tretiraju kao zamorčiće. Ako se bilo ko u mojoj porodici zarazi preko mene, jer sam morao da igram fudbal kad to nije bilo bezbjedno, dobro bih razmislio da li ću ikad više igrati. Nikada to ne bih oprostio vlastima - istakao je Runi.

On je naveo i da niko ne bi imao problem da se igra i do septembra.

To je naš posao, sve dok je bezbjedno za nas i navijače... Ovu sezonu bismo završili kasnije, naredne dvije bi počinjali na zimu što se taman uklapa sa Svjetskim prvenstvom u Kataru tako da bismo ovu situaciju mogli zapravo da iskoristimo kao priliku za privikavanje na tu situaciju - rekao je Runi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.