KINA

Legendarni fudbaler u izolaciji: Svakog trenutka policija može doći da nam izmjeri temperaturu

Kada prođe obavezno vrijeme karantina, izdat će nam dokument koji nam garantira nesmetano kretanje, kaže trener Gvangdžoua

Kanavaro: Poštovati sve upute. AFP

E. J. / Avaz.ba

16.3.2020

Fabio Kanavaro (Cannavaro), bivši italijanski fudbaler i najbolji igrač svijeta 2006. godine, javio se iz Kine, iz koje je krenula epidemija koronavirusa. Kanavaro je trener Gvangdžou evergrandea, njegova ekipa je bila na pripremama u Dubaiju (Ujedinjeni Arapski Emirati), a sada se nalaze u karantinu u Kini, prenosi B92.

- Moramo biti izolirani, svakog trenutka policija može doći na vrata da nam izmjeri temperaturu. Još važnije, provjeravaju da li smo kod kuće ili smo napolju. Ako nismo u izolaciji, deportirat će nas. Kad prođe obavezno vrijeme karantina, izdat će nam dokument koji nam garantira nesmetano kretanje - rekao je Kanavaro. 

Slavni Italijan je još jednom apelirao na sve da poštuju savjete nadležnih i ne izlaze iz svojih domova bez velike potrebe.

- Svi su se smijali Kinezima, kao da će virus samo njih zaraziti. Ispalo je da su oni pobijedili virus jer su pratili instrukcije vlasti i zajedno sredili problem. Rečeno im je da ostanu kod kuće i to su poštovali. Tako i ostatak svijeta mora ostati u svojim domovima. To je jedini način da se spriječi širenje virusa.

Moja supruga i djeca su u Napulju, kao i moji roditelji. Otac se ljuti na sestru svaki put kad mu donese hranu i ostavi je ispred kućnog praga, ali to je najbolji način da mu pokaže koliko ga voli. Podsjećam, virus je najopasniji po zdravlje i živote starijih ljudi - istakao je Kanavaro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.