LA LIGA

Barcelona neće biti prvak ako se do ljeta ne odigra prvenstvo

"Blaugrana" trenutno zauzima vodeću poziciju

Barcelona ima 58 bodova, a Real Madrid dva manje. Arhiv

Avaz.ba

18.3.2020

Predsjednik Nogometnog saveza Španije Luis Rubiales odbacio je mogućnost da zbog eventualnog prekida prvenstva Barcelona postane prvak jer trenutno zauzima vodeću poziciju.

Barcelona ima 58 bodova, a Real Madrid dva manje. Prvenstvo je zaustavljeno prošli četvrtak, 11 kola prije kraja. S obzirom na to da nije izgledno da će se nastaviti za dvije sedmice, kao što je bilo prvobitno zamišljeno, pojavila se ideja da se Barcelonu proglasi prvakom i tako zaključi ova sezona. 

- Prvi scenarij je da prvenstvo bude odigrano do 30. juni, na bilo koji način. Ja to u ovom trenutku ne mogu garantirati. Ja sada ne mogu ništa garantirati. Priča se da će, ako ne bude odigrano do tada, završiti postojećim stanjem na tabeli. No to bi bila strašna nepravda. Sadašnje stanje na tabeli neće presuditi o tome ko će biti prvak - rekao je Rubiales na konferenciji za medije u Madridu. 

Luis Rubiales. Agencije

Rubiales je rekao da će prvenstvo biti produženo i nakon 30. juna ako do tada ne završi.

- Budemo li nakon toga morali sljedeće prvenstvo početi kasnije ili u drugom formatu, to ćemo učiniti budu li se svi klubovi složili. To je formula koju smo pronašli - zaključio je Rubiales.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.