PANDEMIJA UEFA je donijela najbolje odluke

La Liga, u slučaju trajnog prekida prvenstva, gubi skoro 700 miliona, a bundeslige 750 miliona eura

Odluka da se prvenstva odgode za maj i juni nosi, također, ogroman broj pitanja

Avaz.ba

Klubovi će izgubiti mnogo novca

Foto: Arhiv


Pandemija koronavirusa natjerala je UEFA-u da odgodi Evropsko prvenstvo 2020. za narednu godinu, a završnice Lige prvaka i Evropske lige za kraj juna, dok je nastavak nacionalnih prvenstava planira za maj i juni. Ovakva odluka bila je, vjerovatno, i najbolja, jer su se već spominjale ogromne novčane cifre kada su u pitanju finansijski gubici liga i klubova ako se prvenstva potpuno otkažu. 

Španska "Marca" izašla je s informacijom da bi La Liga izgubila skoro 700 miliona eura kad bi se ostatak prvenstva otkazao, dok je njemački DW objavio da bi dva takmičenja najvišeg ranga njemačkog fudbala zajedno izgubila skoro 750 miliona eura. 

No, i odluka da se prvenstva odgode za maj i juni nosi, također, ogroman broj pitanja. Ako se upravo to i dogodi, što bi se dogodilo s igračima čiji ugovori istječu 15. ili 30. juna? Mnogi igrači i iz pet najjačih liga Evrope bit će pogođeno i nijedan agent trenutno ne zna kako se izboriti s ovim mogućim problemom. 

S jedne strane, postoje oni koji misle da bi, s obzirom na trenutnu vanrednu situaciju, klubovi mogli produžiti ugovore s tim igračima za još nekoliko sedmica, a drugi smatraju da možda ima fudbalera koji već pregovaraju o sljedećem angažmanu i potpisuju nove ugovore koji stupaju na snagu 1. jula 2020. godine. 

  • Nijedan agent trenutno ne zna kako se izboriti s novim mogućim problemom

    Nijedan agent trenutno ne zna kako se izboriti s novim mogućim problemom

    Foto: Arhiv


Više o temi Koronavirus

VANREDNO STANJE
Zaustavljeno snimanje "Zvezda Granda"
NA VRH

Podijeli članak na