ITALIJA

U Juventusu uplašeni za Mauricija Sarija

Sari: Puši 60 cigareta dnevno, a na početku ove sezone imao je upalu pluća. Arhiv

Avaz.ba

18.3.2020

Italijanski Juventus stavio je šefa struke Mauricija Sarija (Maurizio Sarri) u poseban režim zaštite zbog pandemije koronavirusa, koja je zaustavila evropski fudbal.  Dvojica igrača "Stare dame", podsjetimo, Blez Mautidi (Blaise) i Danijele Rugani (daniele) pozitivno su testirani na COVID-19, što je rezultiralo da 121 osoba, uključujući igrače i zaposlenike kluba iz Torina, budu u samoizolaciji dvije sedmice. 

Sari je testiran negativno, ali uprkos tome, trener Juventusa spada u rizičnu grupu. Nije novost da je Sari strastveni pušač i da je više izložen ozbiljnim zdravstvenim rizicima, jer je poznato da bi se oni koji imaju probleme sa plućima, uključujući i ostale zdravstvene probleme, mogli suočiti s većim poteškoćama u liječenju. 

Trener Juventusa puši 60 cigareta dnevno, a na početku ove sezone imao je upalu pluća. U prvoj polovini septembra zbog toga nije s klupe vodio utakmice svog tima... Uz pomoć medicinskog osoblja Juventusa uspio se potpuno oporaviti. Sada pažljivo sluša upute ljekara "Stare dame" o zdravstvenim problemima u vezi s koronavirusom. 

- Razgovarao sam s njim prije tri dana. U dobrom je raspoloženju. Nedostaje mu svakodnevni život, boravak na terenu, to mu je u krvi. No, situacija je takva da se sada koncentrira na vrstu posla koji može raditi od kuće - rekao je njegov dugogodišnji prijatelj Aurelio Virgili za Tuttosport" te dodao:  

Gleda utakmice, proučava podatke o igračima. On je poput mašine. Naprimjer, ako biste ga pitali koliko je Kuadrado pretrčao kilometara protiv Intera, odgovorio bi vam koliko je trčao naprijed, nazad, lijevo, desno - dodao je Virgili.

Sari: Trenutno je dobro raspoložen. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.