NAJAVE

Optimizmu, ipak, dali mjesta: Serija A se nastavlja 3. maja

Ostaje nam da odlučimo da li će se mečevi igrati sa publikom ili pred praznim stadionom, kazao je Spadafora

Šta će biti od svega vdjet ćemo uskoro. Ilustracija

Avaz.ba

18.3.2020

Pandemija virusa korona ne jenjava, Italija kao žarište zaraze je i dalje u vanrednom stanju, ali postoje najave da će se život na Apeninima, kao i u ostatku Evrope uskoro normalizovati. Uostalom, fudbaleri Lacija će uskoro početi sa treninzima kako bi u optimalnom stanju dočekali nastavak borbe za Skudeto, prenosi Mozzart.

A taj početak mogao bi da se desi 3. maja. Ministar sporta Italije Vičenco Spadafora najavio je tokom zvanične konferencije za medije takav rasplet i obradovao italijansku javnost.

- Smatram da fudbal u Italiji može da počne 3. maja. Ostaje nam da odlučimo da li će se mečevi Serije A igrati sa publikom ili pred praznim stadionom. Ove moje riječi odnose se i na međunarodne mečeve, dakle moći ćemo da budemo domaćini Lige šampiona i Lige Evrope - rekao je ministar sporta Italije.

Do kraja sezone u Seriji A ostalo je da se odigra još devet kola. Pored toga u kalendar će morati da se ubace i četiri zaostale utakmice. Ako se ispoštuju riječi italijanskog ministra Italijani će završiti sezonu do kraja juna, što je preporuka UEFA

Problem je što virus korona ne jenjava u Italiji. Trenutno je više od 18.000 zaraženih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.