NJEMAČKA

Predsjednik Borusije Dortmund: Kad bismo morali pokazati solidarnost, gdje bi bio takmičarski duh

Brojni klubovi bacili su rivalitet u stranu

Hans Joahim Vacke. Agencije

Avaz.ba

19.3.2020

Predsjednik Borusije Dortmund Hans Joahim Vacke (Hans-Joachim Watzke) izazvao je bijes javnosti kazajući da iskazivanje solidarnosti s drugim klubovima u pandemiji koronavirusa pokazuje nedostatak takmičarskog duha, prenose britanski mediji.

Brojni klubovi su bacili rivalitet u stranu kako bi zajedno rame uz rame stali tokom krize, čak i u igranju igara na društvenim mrežama, sad kad nema utakmica i kad je svijet sporta stao.  

Kontekst priče se ne treba preuveličavati. Rizik od kontaminacije u profesionalnoj ekipi koju čine samo sportisti visokog nivoa ne može biti tako loš. Kad bismo morali pokazati solidarnost s drugim zemljama, gdje bi bio takmičarski duh? - rekao je Vacke.

Hans Joahim Vacke. Agencije

Vacke je potom nastavio.  

- Zapravo nisam za to, jer ne bi bilo normalno da klubovi koji su naporno radili pomažu onima koji su radili loše ovih posljednjih godina. Imamo komercijalni posao i svi se takmičimo jedan protiv drugog. Stoga se morate zapitati šta znači izraz "konkurencija". Da smo ikad morali pokazati solidarnost jedni prema drugima, ne bi bilo više takmičarskog duha. Trebamo li nekako nagraditi klubove u poteškoćama za njihov loš rad? - kazao je Vacke.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.