REPREZENTATIVCI

Gojak: U Zagrebu se svi pridržavaju pravila

Gojak: Svi razmišljaju o tome kako da se zaštite i kako da u ovoj situaciji budu disciplinirani. Arhiv

Avaz.ba

19.3.2020

Naš reprezentativac iz zagrebačkog Dinama Amer Gojak tvrdi da su stanovnici hrvatske prijestonice disciplinirani i da poštuju mjere propisane radi suzbijanja pandemije koronavirusa.

Situacija u Zagrebu je takva da se svi pridržavaju pravila. Ima dosta slučajeva, ali nadam se da će sve ovo brzo proći i da ćemo se uskoro vratiti normalnim životima - istaknuo je Gojak za "Sport klub". 

Dinamo je na prvom mjestu u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi i, u slučaju prekida prvenstva, najvjerovatnije bi bio proglašen za prvaka, ali bi se digla bura oko druge pozicije, jer Hrvatska od ove godine nosi dva mjesta za Ligu prvaka.

- Što se tiče prvog mjesta, imamo veliku bodovnu prednost. U tom slučaju, ne bi bilo ništa sporno. Kada su ostala mjesta u pitanju, mala je bodovna razlika i klubovi bi sigurno voljeli da se nastavi prvenstvo i borba za plasman u Ligu prvaka, konstatira naš reprezentativac. 

Upitan da li igrači o tome uopće diskutiraju ili je trenutna situacija u drugi plan stavila sve ono što ima veze sa sportom, 23-godišnjak je rekao:

Vjerujte da se ni s kim nisam čuo. Smatram da svi razmišljaju o tome kako da se zaštite i kako da budu disciplinirani u ovoj situaciji, da se čuvaju, da ne izlaze i da ostanu kod kuće. To je u ovoj situaciji najvažnije - kategoričan je Gojak. 


Niko još ne zna do kada će ovo trajati

Dinamo je igračima dao smjernice u vezi s aktivnostima dok traje izolacija.

- Klub nam je izašao ususret, dao nam je plan i program po kome moramo da radimo. To su neke vježbice, čisto reda radi, samo da ostanemo u formi. Niko još ne zna do kada će ovo trajati. Do 23. nam je pauza, a za dalje ćemo vidjeti. Čekamo daljnja uputstva - zaključio je Gojak.

Gojak: Nadam se da će sve ovo brzo proći i da ćemo se uskoro vratiti normalnim životima. Arhiv

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.