PREMIJER LIGA BIH

Nogometni savez BiH: Takmičenja završiti u okviru preporučenih termina iz UEFA-e

UEFA je predložila da rok za završetak nacionalnih takmičenja u zemljama članicama bude 30. juni 2020. godine. Arhiv

Piše: Avaz.ba

19.3.2020

Nogometni savez BiH konstantno prati razvoj epidemiološke situacije u našoj zemlji zbog pandemije virusa COVID-19.

- U cijelosti poštujemo i provodimo naredbe, odluke i preporuke nadležnih državnih organa, izdatih povodom proglašenog vanrednog stanja u Bosni i Hercegovini - saopćeno je iz NSBiH.

U skladu s ovom situacijom, nakon održane videokonferencije svih članica UEFA-e, dostavljene su i preporuke za organizaciju završnica nacionalnih takmičenja.

- Nogometni savez BiH poduzima određene mjere radi realizacije završnice fudbalskih takmičenja u Bosni i Hercegovini. Administracija je pripremila prijedlog mogućih planova operativnog djelovanja s redoslijedom aktivnosti kako bi se pristupilo završnici svih takmičenja kojima rukovodi NSBiH. Evropska nogometna asocijacija (UEFA) predložila se da rok za završetak nacionalnih takmičenja u zemljama članicama bude 30. juni 2020. godine. Nogometni savez BiH će, radi ispunjavanja svojih zakonskih obaveza, pratiti i poštovati sve zaključke nadležnih organa Bosne i Hercegovine povodom trenutne situacije u zemlji te, u skladu s tim, pronaći najbolje i po zdravlje svih učesnika najsigurnije rješenje, da se takmičenja u organizaciji NSBiH završe u okviru preporučenih termina iz UEFA, ističu u kući bh. fudbala. 

O svim relevantnim odlukama NSBiH u vezi s nastavkom domaćih takmičenja, javnost će biti blagovremeno upoznata.

Hoće li se prvenstvo nastaviti?. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.