ITALIJA

Kristijano Ronaldo zbog koronavirusa gubi skoro 10 miliona eura

Ronaldo: Plan Saveza je najviše uzeti od onih koji najviše zarađuju. Arhiv

Avaz.ba

20.3.2020

Zvijezda Juventusa Kristijano Ronaldo (Cristiano) mogao bi biti fudbaler koji će najviše izgubiti zbog pandemije koronavirusa. U Italiji, zemlji s najviše smrtnih slučajeva od koronavirusa, prvenstvo je prekinuto i ne zna se da li će se i kada nastaviti. Klubovi su tako u teškoj situaciji jer ostaju bez prihoda, a moraju i dalje plaćati fudbalere. Fudbalski savez Italije im planira izaći ususret i u dogovoru s udruženjima igrača smanjiti plaće svim igračima i trenerima Serije A od 15 do 30 posto. 

Smanjiti plaće? Morat ćemo sjesti za sto svi i razgovarati. Moramo vidjeti stavove za jednu i drugu opciju. Ne mogu sad reći ni da ni ne. Mogu samo reći da trebamo razgovarati - rekao je predsjednik Udruženja italijanskih trenera Renco Ulivieri (Renzo). 

Plan Saveza je najviše uzeti od onih koji najviše zarađuju, dok bi najmanje bili pogođeni igrači s nižim plaćama te drugoligaški i trećeligaški fudbaleri.

Ronaldo bi tako mogao izgubiti skoro 10 miliona eura po godini, jer godišnje zarađuje više od 30 miliona eura. Njegov saigrač Matijas de Ligt (Matthijs) zarađuje oko osam miliona eura, pola miliona više od Gonzala Iguaina (Higuaina) i Romela Lukakua (Romelu - Inter).

Ronaldo zarađuje godišnje više od 30 miliona eura. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.