ZDRAVA ISHRANA

Nutricionista iz raja otkrio: Čime igrači Bajerna jačaju imunitet protiv koronavirusa

Niti jedan nogometaš ili član osoblja nije bio pozitivan na koronavirus

Igrači Bajerna piju "čarobni napitak". Agencije

Avaz.ba

20.3.2020

Kuhar Alfons Šuhbek (Schuhbeck, 70) velika je zvijezda u Njemačkoj. Pedantni Alfons radi u Bajernu i, iako je u poznim godinama, još smišlja zanimljive recepte. U velikom intervjuu za njemački "Bild" dotaknuo se i borbe s koronavirusom, a nudi i zanimljive prijedloge. Smislio je "čarobni napitak", za koji tvrdi da štiti od korone.

- Ne možemo aktivirati svoj imunološki sustav za tri minute, dugoročno moramo raditi na našem zdravlju. Ljudi troše i do 35 eura na automobilsko ulje pa nema rezultata. "Litar ulja" za naše tijelo košta oko dva eura dnevno, uz konzumaciju zdravih namirnica. Ne možete od jedne čaše zdravog napitka ojačati imunitet, ali ako ga stalno konzumirate, vaše će tijelo biti zaštićeno, čak i od virusa kakav je korona - tvrdi iskusni Bajernov kuhar pa otkriva sastojke koje on preporučuje: 

- Igračima svakog jutra pripremam sok od đumbira. Tačnije, pola je iscijeđeni đumbir, a pola sok od limete. Moji dečki u klubu konzumiraju i omega-3 masne kiseline kroz riblje ulje te sjemenke lana ili šipka. Pored toga, preporučujem kurkumu (indijski šafran, op. a.) ili češnjak. To njihove zdravstvene obrambene mehanizme diže na maksimum, teško se mogu razboljeti - uvjerava simpatični Alfons.

Niti jedan nogometaš ili član osoblja u Bajernu nije bio pozitivan na koronavirus. Igrači su danima u samoizolaciji, treniraju individualno, a kad su u društvu, nose zaštitne rukavice i maske. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.