HOROR

Utakmica s Radom nikad nije odigrana: Bivši igrač Želje prisjetio se strahote na Grbavici 1992.

Niko od nas nije očekivao da će rat da potraje

Malo kasnije stadion je zapaljen. Printscreen

Avaz.ba

20.3.2020

Simo Krunić, prijeratni fudbaler Željezničara, a poslije rata jedno vrijeme i trener u jeku koronavirusa u razgovoru za Žurnal prisjetio se detalja kada je zadnji put prije ovoga fudbal stao. To je bilo u maju 1992. kada je Željezničar trebao odigrati utakmicu s Radom.  

Noć prije predviđenog termina za meč proveli smo u karantinu u hotelu Bristol. Došli smo na stadion uobičajeno ranije. I mi, i igrači Rada, spremali smo se da izađemo na zagrijavanje, ali nas je u tunelu zatekla pucnjava iz pravca Policijske škole na Vracama koja se nalazila 200 metara na brdu iznad stadiona. Gledali smo ka terenu, ali kako se paljba nastavila vratili smo se u svlačionice. Bilo nam je jasno da od utakmice nema ništa - prisjetio se Krunić. 

Nadao se da je fudbal samo kratko stao u Sarajevu, ali nije bilo tako.

- Niko od nas nije očekivao da će rat da potraje. Mislili smo da će brzo da se postigne primirje. Psihoza se, ipak, osjećala, strah i neizvjesnost uvukli su se među sve nas i nismo više razmišljali o fudbalu.

Ista stvar je i danas.

Pandemija je zahvatila čitav svijet i najvažnije je da se širenje virusa što prije zaustavi. U ovom trenutku nije bitno da li ćemo i na koji način da završimo sezonu - poručio je.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.