NOGOMET

Neizvjesnost u klubu: Hoće li igrač koji vrijedi 200 miliona eura potpisati novi ugovor

Za sjajnog napadača zainteresiran madridski Real

Mbape: Želio čekati kraj Eura. AFP

E. J. / Avaz.ba

21.3.2020

Koronavirus je paralizirao kompletan fudbal u Evropi, kako domaća takmičenja, tako i Euro koji će umjesto ove biti održan iduće godine.

U moru nesretnih događaja, koje je donijela ova pandemija, odgađanje nastavka sezone pružila je šansu Pari Sen Žermenu da stupi u akciju i pokuša ubijediti Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) da potpiše novi ugovor sa prvakom Francuske.

Spektakularni napadač ranije je najavio da će sačekati kraj Evropskog prvenstva kako bi pregovarao o eventualnom produžetku saradnje sa Parižanima. No, kako je Euro prolongiran za juni 2021., tako će PSG imati dodatnih nekoliko mjeseci za pregovore sa 21-godišnjim napadačem.

Činjenica da se još ne zna kada bi sezona mogla uopće biti nastavljena, kao i neizvjesnost koja vlada u vezi održavanja svih takmičenja, mogla bi možda omekšati Mbapea da on ipak potpiše novi ugovor sa PSG-om za koji je, prema trenutnom sporazumu, vezan do 2022. godine.

Za napadača, koji je ove sezone u 33 nastupa postigao 30 golova uz 17 asistencija, najveći interes pokazao je španski Real Madrid. Mbapeova trenutna tržišna vrijednost iznosi 200 miliona eura. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.