ITALIJA

Zlatan Ibrahimović ide u trenere

S "Rosonerima" je postigao dogovor do kraja sezone, s opcijom produžetka ugovora na još godinu, ali...

Boban i Ibrahimović. Arhiva

Avaz.ba

22.3.2020

As Milana Zlatan Ibrahimović (38) vratio se ove zime iz MLS lige u Italiju i pokazao da nije "za staro gvožđe", ali revoltiran dešavanjima u Milanu sve je bliži odluci o završetku karijere, prenosi "Mondo".

S "Rosonerima" je postigao dogovor do kraja sezone, s opcijom produžetka ugovora na još godinu dana, ali posljednja dešavanja na "San Siru", koja podrazumijevaju otkaz Zvonimiru Bobanu, koji ga je doveo u klub, natjerali su Šveđanina da ode iz Milana. Naime, u italijanskim medijima se špekulira da Ibrahimović neće prihvatiti ponudu Milana za još godinu dana, jer su iznevjerili njegova očekivanja, a odluku je ubrzalo i stanje u fudbalu zbog koronavirusa. 

Očekuje se da Ibrahimović od ljeta postane slobodan fudbaler, a bez obzira na to što ga mami Napoli, gdje ga želi trener Đenaro Gatuzo (Gennaro Gattuso), švedski napadač koji je naše gore list bliži je odluci o potpunom prestanku igranja fudbala i posvećivanju drugim obavezama.

Te obaveze nisu uoće daleko od fudbala, jer Ibrahimović želi postati trener!

Za sada nema informacija da li bi prvo bio priključen nekom stručnom štabu gdje bi prvo učio kao pomoćnik ili odmah planira preuzeti neki klub, ali nema sumnje da će biti zanimljivo vidjeti Ibrahimovića u novoj ulozi.

Učio je od Ančelotija, Lipija, Murinja i Gvardiole i sigurno da ima mnogo toga da prenese igračima.

Ibrahimović želi postati trener. Arhiva

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.