SENEGAL

Sadio Mane oduševio i tokom pandemije koronavirusa

Humanost na djelu

Sadio Mane. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

22.3.2020

U moru vijesti o koronavirusu nađu se i neke pozitivne. Naime, fudbaler Liverpula Sadio Mane još jednom je pokazao svoju humanost na djelu. Senegalskim ljekarima je poslao 41.000 funti, odnosno oko 44.000 eura, kako bi im olakšao borbu protiv koronavirusa.

Nakon što je finansirao rekonstrukciju škole, izgradnju bolnice i renoviranje lokalnog stadiona u svom rodnom selu u Senegalu Mane je još jednom oduševio svijet. 

Ovu informaciju prenio je njegov poznanik, kenijski fudbaler Alan Vanga (Allan Wanga), istakavši na kraju "kakav čovjek!"  

Sadio Mane. Arhiv

Mane se ne razbacuje novcem kao mnogi drugi fudbaleri koji su se obogatili. Zapravo, prilično skromno živi za nekog čija je fudbalska vrijednost procijenjena na 150 miliona eura.

Sadio Mane je u Liverpul stigao 2016. godine iz ekipe Sautemptona i od tada je stigao do vrha svjetskog fudbala. Postao je jedan od najboljih igrača na svijetu, a s Liverpulom je osvojio Ligu prvaka, titulu najboljeg kluba na svijetu, a da nije bilo pandemije - sada bi uveliko slavio i osvajanje Premijer lige, koju "Redsi" čekaju od ljeta davne 1990. godine. 

Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.