ŠPANIJA

Jedanaest najvećih promašaja Reala u ovom stoljeću

Nisu pokazali baš mnogo

Kazano: U timu najgorih pojačanja Reala. Arhiv

Avaz.ba

24.3.2020

Španska "Marca" objavila je popis najgorih 11 pojačanja Reala iz Madrida u 21. stoljeću. Milioni su potrošeni, a malo toga je vraćeno.



Kiko Kasilja

Španski golman Kiko Kasilja (Casilla) pridružio se Madridu 2015. godine nakon što je greška faks-uređaja koštala klub potpisa s Davidom de Heom (De Gea). Nije se uspio nametnuti pa ga je Real kasnije prodao Lidsu.


Danilo

Danilo je desni bek koji je Real platio čak 30 miliona eura. Dani Karvahal (Carvajal) jednostavno je stalno bio bolji pa Danilo nije igrao. Prešao je u Mančester siti, ali ni tamo nije dobio posebno veliku ulogu


Džonatan Vutgejt

Džonatan Vutgejt (Jonathan Woodgate) imao je možda i najlošiji debi svih vremena. Prvo je godinu čekao da debitira, a onda je odmah povrijeđen u duelu protiv Atletik Bilbaa. Tu kao da je za njega sve stalo.



Valter Samuel

Čvrsti Argentinac Valter Samuel (Walter) najpoznatiji je po tome što je stvorio impresivnu karijeru u Italiji. Izdržao je jednu burnu sezonu na Bernabeu, ali je malo pružio pa su ga prodali Interu. 


Teo Hernandez

Teo Hernanadez (Theo) pokušavao se izboriti za mjesto na lijevom beku, ali nije uspio. Sve što je napravio, bilo je samo 13 nastupa u dresu Reala prije nego što je njegov novi klub postao Milan.


Asije Iljaramendi

Asije Iljaramendi (Asier Illarramendi) ostat će misterija. Odličan u Sosijedadu, u Madridu neprepoznatljiv i bez ikakvog učinka. Kad se ponovo vratio u svoj stari klub, postao je reprezentativac Španije.


Nuri Šahin

Turski vezni igrač Nuri Šahin (Sahin) potpisao je za Real iz Borusije Dortmund 2011. godine. Mučio se sa Žozeom Murinjom (Jose Mourinho) i posuđen je Liverpulu pa Dortmundu prije nego što je zauvijek otišao u Njemačku. 


Jedanaest Realovih promašaja. Marca

Žulijen Faber

Žulijen Faber (Julien Faubert) imao je jedan od najčudnijih transfera. Francuz je stigao iz Vest Hema i, kako kažu Španci, izgledao je "kao riba na suhom". Vratio se u London nakon samo šest mjeseci.


Antonio Kazano

Antonio Kazano (Cassano) u Real je stigao pun samopouzdanja, ali to je bilo sve što je imao u bijelom dresu. Snove u Realu  srušio mu je predsjednik Ramon Kalderon (Calderon) kada ga je poslao u Sampdoriju.


Rojston Drente

Rojston Drente (Royston Drenthe) bio je transfer-pobjeda Reala, koji ga je kupio iz Fejenorda. Ali, iako je u klubu ostao pet godina, nije pokazao mnogo. Čak je dočekao istek ugovora i Real ništa nije ni zaradio.

Havijer Saviola

Havijer Saviola (Javier) smatrao se velikim dobitkom nakon besplatnog transfera. Pokazalo se da Argentinac koji je stigao iz Barcelone, i nije posebno veliko pojačanje. Grijao je klupu prije nego što je otišao u Benfiku.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.