DILEME

Novca ima samo za jednog: Španski velikan bira između zvijezde PSG-a i velike nade Intera

Katalonci bi mogli iskoristiti propise FIFA-e

Za kojeg igrača će se odlučiti slavni klub. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

24.3.2020

Barcelona će u predstojećem prijelaznom roku morati napraviti izbor između lova na Brazilca Nejmara (Neymar) i Urugvajca Lautara Martineza.

Španski prvak zbog pandemije koronavirusa i manjih prihoda neće moći priuštiti dovođenje obojice napadača, prenosi ESPN.

Katalonci, navodno, preferiraju Nejmara (28), kojeg nisu uspjeli vratiti prošlog ljeta iz Pari Sen Žermena, ali se očekuje da će pokušati tokom ljeta ponovo pregovarati sa prvakom Francuske.

Nejmar je u avgustu 2017. prešao u PSG za 222 miliona eura, što je najveći transfer u historiji fudbala. Barca je, navodno, spremna iskoristiti i propis Međunarodne nogometne federacije (FIFA) prema kojem igrač može nakon tri sezone u jednom klubu jednostrano raskinuti ugovor. U tom slučaju, FIFA bi odredila visinu obeštećenja za Nejmara.

No, ima i onih u Barci koji zagovaraju dolazak napadača italijanskog Intera. Martinez bi mogao biti zamjena na duže staze za Luisa Suareza, koji će u julu napuniti 33 godine. Argentinac je šest godina mlađi i od Nejmara.

Njegova otkupna klauzula u ugovoru s Interom iznosi 111 miliona eura. Za Martineza je, navodno, zainteresiran i Barcin najveći rival Real Madrid.

Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.