ŠPANIJA

Velika čistka u Barceloni: Na prodaju osam igrača

Počelo rješavanje igračke križaljke. Arhiva

Avaz.ba

25.3.2020

Prema tvrdanjama katalonskog lista "Sport", Barcelona se već sada priprema na finansijsku krizu koja bi mogla uslijediti nakon pandemije koronavirusa. Uprava katalonskog velikana je ranije igračima ponudila smanjenje plaća za vrijeme ove pauze, ali su oni predvođeni kapitenom Lionelom Mesijem (Messi) odbili taj prijedlog. 

Sada u klubu razmišljaju o novim načinima kako da rasterete budžet, a "Sport" tvrdi da će Barca to postići prodajom igrača. U izlogu će biti osmorica igrača. Neki od njih će otići kako bi se uštedjelo na plaćama, drugi jer otvaraju mjesta mladim igračima koji su bili na posudbama, a treći kako bi se pronašao novac za Interovog Lautara Martinesa (Martinez) i(li) PSG-ovog Brazilca Nejmara (Neymara).

Prva dvojica koja će vjerojatno otići su Ivan Rakitić i Arturo Vidal. Rakitić želi preći u Sevilju, a Vidala Barcelona želi iskoristiti u razmjeni s Interom za Martinesa. Obojica moraju otići ovog ljeta jer ugovor imaju do 2021. godine i onda bi mogli otići besplatno.  

Na popisu onih koji bi mogli otići su i Brazilac Neto te Martin Brejtvejt (Braithwaite), koji su potpisani kao kratkoročna rješenja pa će ih se klub lako riješiti. 

Samuel Umtiti i Brazilac Kutinjo (Coutinho) su na transfer-listi. Umtiti ima veliku plaću, a nije starter... Kutinjo je na posudbi u Bajernu i već se sad traži novi klub za njega, vjerojatno neki u Engleskoj.

Barcelona će se riješiti i Juniora Firpoa koji se nije pokazao kao adekvatna zamjena Žordija Albe (Jordi), a na izlaznim vratima je i Antoan Grizman (Antoine Griezmann) koji je stigao prošlog ljeta iz madridskog Atletika. Budućnost Grizmana je direktno povezana sa dolascima Nejmara i(li) Martinesa.

Mesi i saigrači odbili smanjenje plaća. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.