BAJERN Pandemija koronavirusa bi mogla promijeniti sve

Henes: Dobit ćemo novi fudbalski svijet

Avaz.ba

Henes: Čak i utakmice bez publike garantuju zaradu od TV prava

Foto: Arhiv


Predsjednik minhenskog Bajerna Uli Henes (Uli Hoeness), analizirajući budućnosti fudbala poslije pandemije koronavirusa, istakao je da se moraju zaboraviti transferi od 100 miliona eura.

-  Koordinate bi mogle da se promijene. Nemoguće je nešto tvrditi, ali ne mogu da zamislim transfere od 100 miliona eura u bližoj budućnosti. Doći će do pada, a onda će se visina transfera teško vratiti na sadašnji nivo. Pogođene su brojne države. Dobit ćemo novi fudbalski svijet – istakao je Henes, te dodao da ne treba širiti paniku. 

Klubovi će lijepo zarađivati samo od TV prijenosa ako ne bude publike neko vreme. 

– Čak i utakmice bez publike garantuju zaradu od TV prava. A ako to bude funkcionisalo ne bi trebalo da bude egzistencijalnih problema kada je u pitanju sezona 2019/2020 . Međutim, ako utakmica ne bude do, naprimjer, Božića onda je postojanje čitave lige ugroženo. Ali teško je prognozirati. Svi koji nešto prognoziraju su obični šarlatani – naglašava Henes.

S obzirom na to da TV prava donose ogromnu zaradu klubovima, ukoliko na tribinama ne bude navijača navijača profit od televizijskih prava mogao bi biti i veći nego inače.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na