BAJERN

Henes: Dobit ćemo novi fudbalski svijet

Henes: Čak i utakmice bez publike garantuju zaradu od TV prava. Arhiv

Avaz.ba

26.3.2020

Predsjednik minhenskog Bajerna Uli Henes (Uli Hoeness), analizirajući budućnosti fudbala poslije pandemije koronavirusa, istakao je da se moraju zaboraviti transferi od 100 miliona eura.

-  Koordinate bi mogle da se promijene. Nemoguće je nešto tvrditi, ali ne mogu da zamislim transfere od 100 miliona eura u bližoj budućnosti. Doći će do pada, a onda će se visina transfera teško vratiti na sadašnji nivo. Pogođene su brojne države. Dobit ćemo novi fudbalski svijet – istakao je Henes, te dodao da ne treba širiti paniku. 

Klubovi će lijepo zarađivati samo od TV prijenosa ako ne bude publike neko vreme. 

– Čak i utakmice bez publike garantuju zaradu od TV prava. A ako to bude funkcionisalo ne bi trebalo da bude egzistencijalnih problema kada je u pitanju sezona 2019/2020 . Međutim, ako utakmica ne bude do, naprimjer, Božića onda je postojanje čitave lige ugroženo. Ali teško je prognozirati. Svi koji nešto prognoziraju su obični šarlatani – naglašava Henes.

S obzirom na to da TV prava donose ogromnu zaradu klubovima, ukoliko na tribinama ne bude navijača navijača profit od televizijskih prava mogao bi biti i veći nego inače.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.