PANDEMIJA

Nogometni centar bit će pretvoren u bolnicu za pacijente zaražene koronavirusom

Zdravlje je od najveće važnosti i treba ga zaštititi, kaže Gravina

Centar koristi reprezentacija "Azura". Arhiv

E. J. / Avaz.ba

26.3.2020

Šefovi italijanskog nogometa potvrdili su da će centar za trening reprezentacije u Koverčanu u Toskani biti na raspolaganju lokalnim vlastima za liječenje bolesnika zaraženih koronavirusom. Italija je sada globalni epicentar pandemije, koja je u toj zemlji usmrtila 7.503 i zarazila skoro 75.000 osoba, prenosi AFP. 

Zdravlje je od najveće važnosti i treba ga zaštititi. Zbog toga FIGC (Italijanski nogometni savez, op. a.) otvara centar u Koverčanu za Italijane koji imaju probleme – izjavio je predsjednik FIGC-a Gabrijele Gravina (Gabriele). 

Sav sport u Italiji obustavljen je bar do 3. aprila. Šef FIGC-a izjavio je da lokalne vlasti u Firenci mogu koristiti ovaj objekt, koji se nalazi izvan grada.

- Sada ne igramo nogomet. Da bismo se vratili njemu, moramo zajedno pobijediti najvažniji meč, protiv koronavirusa - dodao je Gravina.

U nogometnom centru, koji koriste sve selekcije "Azura", već se nalazi jedinica lokalne vatrogasne brigade, a sada će hotel biti dostupan i pacijentima koji se liječe od virusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.