LIVERPUL

Dok traje zabrana: Fudbaler se vozikao skupocjenim Mercedesom sa dvije djevojke

Na snazi mjere

Policija zaustavila fudbalera. Liverpool Echo

Avaz.ba

27.3.2020

U Velikoj Britaniji su na snazi mjere zabrane zbog koronavirusa pa je ograničeno kretanje. Policija dozvoljava vožnju samo onima kojima je to neophodno, a nailaze na različita obrazloženja kako bi se ove mjere izbjegle.

Prema pisanju engleskih medija, fudbaler Evertona Omar Nise (Oumar Niasse) odlučio je prekršiti pravila. Njega je policija pratila u neobilježenom automobilu, a kada su zaustavili njegov skupocjeni Mercedes, ispostavilo se da se, jednostavno, vozikao sa dvije djevojke.

- Ovo što radite je sramota. Kao fudbaler Premijer lige, svi ste se ovdje doveli u opasnost. Šta radite? To je potpuno sramotno - rekao je policajac napadaču Evertona.


Prema objavljenim informacijama, pozvan je i Everton, a djevojke su otišle taksijem.

- Skriveni službenici u rutinskoj patroli zaustavili su vozilo. Vozač je prijavljen zbog propusta sa sigurnosnim pojasom i ometanja službenika - objavila je policija.

Inače, policija je fudbalera kaznila sa 30 funti, a jasno je da ga to baš i neće previše nasekirati. Senegalac je u Everton došao za 13,5 miliona funti iz Lokomotiv Moskve. U Evertonu zarađuje 55.000 funti sedmično.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.