ITALIJA

Ronaldo ne pravi probleme: Igrači se odrekli dijela primanja kako bi osoblje imalo plaće

Pristanak dao i Kijelini

Pokazali da razumiju situaciju. Arhiv

Piše: Avaz.ba

28.3.2020

Svijet sporta pronalazi načine da iz kompletne situacije oko koronavirusa izađe na što bezbolniji način. Jasno, problema će biti mnogo i kada zdravstvena kriza prođe, posebno ekonomskih. Trenutno su, s ekonomskog stanovišta, najugroženiji oni koji rade u klubovima, dok profesionalni fudbaleri imaju velike ugovore pa ne žive od plaće koju trebaju dobiti svakog mjeseca.

Problem su svakako i znatno smanjeni prihodi klubova pa uprave traže rješenja s igračima kako bi pronašle koliko-toliko dobre modalitete kako bi mogli opstati u trenucima kad je nogomet u drugom planu. Klubovi, naročito oni najveći, trpe stravično velike gubitke zbog činjenice da se nogomet ne igra. Prihodi od TV prava i ulaznica ne pune klupske blagajne, a šteta se mjeri u milijardama. 


Italijanski "Tuttosport" danas piše da su igrači Juventusa bez problema pristali na rezanje svojih prihoda, a tu odluku saopćili su upravi kluba nakon što su zeleno svjetlo dali kapiten "Stare dame" Đorđo Kijelini (Giorgio Chiellini) i prva zvijezda "Stare dame" Kristijano Ronaldo (Cristiano).

Ronaldo, koji godišnje zarađuje čak 31 milion eura, odlučio se odreći 3,8 miliona eura kako bi klub mogao isplaćivati plaće klupskom osoblju i ne posezati za otkazima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.