BRAZIL

Nejmar kontra svih ostalih: Uživanje na plaži sa prijateljima

Ignorira mjere sigurnosti

Nejmar: I dalje tjera po svome. Arhiv

Avaz.ba

28.3.2020

Brazilski fudbaler Nejmar (Neymar) trenutno se nalazi u Brazilu, gdje iščekuje prolazak pandemije virusa COVID-19 i nastavak fudbalskih takmičenja. 

Danas se, ipak, ponovo našao na udaru kritika javnosti nakon što je objavio fotografiju na kojoj se uz odbojku na pijesku druži sa prijateljima. Nejmarov stav suprotstavljen je savjetima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u pokušaju suzbijanja širenja virusa. Treba imati na umu da, uz osnovne savjete, kao što je pranje ruku, WHO savjetuje boravak u zatvorenom prostoru i socijalno distanciranje, što podrazumijeva zadržavanje najmanje jednog metra prostora između ljudi. 

No, čini se da je Nejmar ignorirao te mjere sigurnosti nastavivši da se druži sa prijateljima uprkos činjenici da je ljudima u Brazilu, također, naloženo da ostanu u svojim domovima u izolaciji. 

Inače, broj umrlih u Brazilu u četvrtak se povećao sa 46 na 57, dok potvrđeni slučajevi koronavirusa već dosežu 2.433. Situacija u Brazilu mogla bi se još pogoršati ako predsjednik Žair Bolsonaro (Jair) ispuni svoje obećanje da će ponovo otvoriti škole i urede za očuvanje ekonomije zemlje. 

Potez zvijezde PSG–a naišao je na osude javnosti u Brazilu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.