POBUNA Nezadovoljstvo navijača Dinama

U Međugorju osvanuli grafiti protiv braće Mamić

"Bad Blue Boys" očitovali se o krizi u klubu

Avaz.ba

Grafit iz Međugorja

Foto: Društvene mreže


Igrači sada imaju priliku da pokažu kakvi su, imaju li osjećaj za ovaj klub, navijače, za ljude ovog grada i ove zemlje koje su više sile ponovno bacile na koljena, poručili su jučer u oštrom saopćenju "Bad Blue Boysi" reagirajući na krizu na Maksimiru, koja će, vjerovatno, rezultirati odlaskom Nenada Bjelice sa mjesta trenera Dinama.

Natezanje Bjelice i braće Mamić traje već nekoliko mjeseci. Sukob je eskalirao nakon odluke kluba da sreže primanja trenerima, igračima i radnoj zajednici. Bjelica i igrači na tu odluku nisu pristali pa je Dinamo reagirao smjenom kompletnog Bjelicinog štaba.

Inkriminirano vodstvo Dinama izazvalo je žestoke reakcije navijača.

- Usred najveće krize još od rata, u kojoj se većina ljudi u državi bori za golu egzistenciju, koristeći najniže strasti, klub je vlastite igrače i trenere pribio na stub srama lijepeći im etiketu pohlepnih milionera i ostavljajući ih na milost i nemilost masama i medijima, žednima krvi i senzacije - poručili su Dinamovi navijači i krenuli u noćnu akciju, u kojoj su transparenti protiv braće Mamić izvješeni od Novske, preko Zagreba, sve do Međugorja, gdje se Zdravko Mamić nalazi od juna 2018.

NA VRH

Podijeli članak na