UEFA Predsjednik Evroppske fudbalske federacije

Kada će lopta krenuti s centra: Čeferin iznio tri prijedloga za okončanje sezone

Ne mogu zamisliti finale Lige prvaka bez publike

Avaz.ba

Aleksander Čeferin

Foto: Arhiv


Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksander Čeferin otkrio je kako čelna organizacija evropskog fudbala ima tri plana za završetak sezone. 

Postoje plan A, B i C, ali niko ne zna kada će se pandemija završiti i morat ćemo čekati, kao i svi drugi. Sada moramo zaboraviti na vlastite interese i nesporazume. U stalnom kontaktu sam i sa predsjednikom FIFA Đanijem Infantinom - rekao je Čeferin i nastavio: 

"Prva opcija je da se sezona nastavi sredinom maja, početkom ili krajem juna. Također, postoji opcija da se sezone okončaju s početkom naredne, ali bi u tom slučaju dolazilo i do preklapanja datuma s evropskim utakmicama. Najbolja opcija je da završimo prvenstva, pa makar morali igrati tokom ljeta i bez publike. Jako je bitno da sve krene prije kraja juna, inače će sezona biti izgubljena - kazao je.

Čeferin ne bi volio ni da se igra bez publike.

- Nemoguće je znati hoće li se utakmice igrati bez publike. Ne mogu zamisliti finale Lige prvaka bez publike. Pitanje je, možemo li natjerati fudbalere da igraju nakon što se sve ovo završi.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na