ITALIJA

Najugroženijima Roma podijelila pakete, a najstariji navijač dobio i dres Edina Džeke

Namirnice i potrepštine isporučene na adrese

Lorenceti: Oduševljen potezom kluba. Printscreen

Avaz.ba

29.3.2020

Italija je teško pogođena situacijom oko koronavirusa i svi koji mogu pokušavaju se uključiti u borbu. Različiti su načini, a Roma, klub našeg Edina Džeke počeo je isporučivati pakete pomoći svojim najugroženijim navijačima koji imaju sezonske ulaznice i stariji su od 75 godina. 

Pokušali su misliti u rimskom klubu na sve, pa su upakovali tjesteninu, keks, pivo, hirurške maski za lice, 10 pari zaštitnih rukavica, pet boca sredstva za dezinfekciju ruku i dnevno izdanje lista "Gazzetta dello Sport".

Roma se među prvima uključila u borbu protiv koronavirusa, kada je klub dao donaciju za nabavku medicinske opreme. Nabavljeni su respiratori i kreveti za intenzivnu njegu za bolnicu u Rimu, a ne treba zaboraviti da su igrači i klupsko osoblje ovog kluba donirali dnevnice za pomoć najugroženijima u ovoj teškoj situaciji. Ranije ovog mjeseca Roma 

Ovako puta, "Vučica" je priredila iznenađenje za najstarijeg vlasnika klupse sezonske ulaznice. Radilo se ni manje ni više nego o potpisanom dresu Edina Džeke. 

Neizmjerno sam vam zahvalan na ovoj posjeti, rekao je 97-godišnji Eliseo Lorenzeti (Lorenzetti).



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.