GRČKA

Šta je rekao Ognjen Vranješ o priči da mu je Edin Džeko očitao bukvicu

Mnogi ne znaju sastaviti svije rečenice

Vranješ: Svi rade isto. Arhiv

Avaz.ba

30.3.2020

Ognjen Vranješ je mnogo toga rekao, ali iznova se pojavljuju teme koje ga dovode u centar zbivanja. U pauzi izavanoj krizom oko koronavirusa, dao je intervju za "Butasport". Jedna od tema je bio i njegov odons s Edinom Džekom, kapitenom fudbalske repreznetacije BiH. Pomenuta mu je priča kako mu je jednom prilikom Džeko očitao bukvicu.

- Teško da iko meni može očitati bukvicu. Mislim, možeš sa mnom uvijek da popričaš normalno, da me posavjetuješ, ali da mi očitaš bukvicu… Nisam još sreo takvog čovjeka, naglasio je Vranješ.


Inače, nije baš pohvalno govorio o fudbalerima defanzivac AEK-a.

- Sada 95 posto fudbalera oblači se isto, vozi iste automobile, muva iste ribe… Sve isto radi. Stvarno ima dosta fudbalera neobrazovanih koji ne znaju sastaviti dvije rečenice. Baš dosta ima. Jer kao i ja, čitav život pimplaš tu loptu, udaraš se, trčiš… Samo si bio tome posvećen, nisi bio posvećen knjizi. Kao što bi neki ljudi za svoj život pročitali hiljade knjiga ili stotine nebitno, koji su obrazovani i išli na fakultet. Ne mogu se sada ja praviti pametan. Vidiš kako pričam ja kada dajem intervju, a kako priča čovjek obrazovan. To su dva različita svijeta, rekao je Vranješ. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.