NOGOMET

Benzema ismijao igrača koji ga je zamijenio u reprezentaciji: Ne možete miješati Formulu 1 i karting

Čuveni napadač upisao više od 500 nastupa u dresu Reala

Benzema: Izgubio mjesto u reprezentaciji. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

30.3.2020

Napadač Reala iz Madrida Karim Benzema (32) ismijao je svog zemljaka Olivijea Žirua (Olivier Giroud), upoređujući sebe s bolidom Formule 1, a fudbalera engleskog Čelzija sa nedoraslim kartingom.

Benzema nije igrao za Francusku od 2015. i gledao je iz daljine kako je Žiru (33), kao udarni napadač, prije dvije godine s „Trikolorima“ osvojio titulu svjetskog prvaka na šampionatu u Rusiji. 

Žiru: Rezerva u Čelziju. Arhiv

Fudbaler s više od 500 nastupa za španski Real Madrid, u kojem igra svoju 11. sezonu, na pitanje da uporedi sebe i Žirua, nije bio nimalo suzdržan.

- Ne možete porediti automobil Formule 1 sa kartingom, a ja sam još ljubazan. Znam da sam ja Formula 1 – rekao je Benzema.

Žiru je 2016. i 2017. u 24 utakmice postigao 16 golova za Francusku. Igrao je i sve susrete na Svjetskom prvenstvu 2018., pa iako nije uspio pronaći put do mreže, njegov tim se iz Rusije vratio kući s peharom.

Benzemu, njegovog prethodnika u špicu napada, selektor Didije Dešam (Didier Deschamps) izostavlja iz ekipe zbog skandala iz 2015. godine. 

Benzema je navodno bio uključen u ucjenjivanje bivšeg reprezentativnog saigrača Matjua Valbuene (Mathieu) zbog kompromitirajućeg snimka, koji je ukraden sa mobilnog telefona.

Istraga je u toku i Benzema čeka da li se suočiti sa suđenjem. Benzema je ove sezone postigao 19 golova u 32 nastupa za Real, dok se Žiru, kao rezerva u Čelziju, u 13 nastupa tri puta upisao u strijelce. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.