BAZEL

Marko Topić iz Švicarske za "Avaz": Izdržali smo rat i poplave, i ovo ćemo

Marko sa sinom igra stoni-tenis. Avaz

Piše: N. D. /Avaz.ba

30.3.2020

Marko Topić, bivši bh. reprezentativac, sa porodicom živi u švicarskom Bazelu. Dane provodi u izolaciji i poštuje naredbe nadležnih. U razgovoru za "Avaz" istaknuo je kako situacija u zemlji podno Alpa i nije baš najbolja. 

- Stanje u Švicarskoj, zbog pandemije koronavirusa, je izuetno loše. Do sada je preko 14 hiljada zaraženih i oko 270 umrlih. Što se tiče mene i porodice, cijelo vrijeme smo kući u karantinu i nigdje ne izlazimo. Djeca imaju svaki dan online nastavu. Pošto imam veliko dvorište, a vrijeme je lijepo, sa sinom igram košarku i stoni tenis. Također, imam teretanu u kući pa svaki dan trčim na traci sat vremena i malo radim sa tegovima, tako da prođe vrijeme, kazao je Topić.

Nekada jedan od najboljih napadača Bundeslige trebao je u martu prisustvovati završnom seminaru za dobivanje Prolicence.


Topić: Moramo izdržati ovo. Avaz

- Pošto sam trebao biti u gradu na Miljacki od 22. marta do 3. aprila na posljednjem seminaru UEFA PRO edukacije za trenere, to je odgođeno kao i sve ostalo. Profesor Talović, voditelj Centra za edukaciju trenera, došao je na ideju da odradimo teorijski dio nastave online i već nekoliko dana svaku večer od 18 do 20 sati imamo nastavu i predavanja, pa se radujem što i tako skratimo vrijeme, rekao je naš sagovornik.

Dodaje kako mu nogomet, izlazak u grad na kafu i sve ostalo što se radilo prije ove pandemije itekako nedostaje.

- Tako je kako je, moramo izdržati ovo. Uputio bi riječi molbe svima u Bosni i Hercegovini "ostanite kući", ne izlazite vani ako ne morate i slušajte upute nadležnih službi. Poštujte što vam se kaže. Izdržali smo rat, poplave, zemljotrese, izdržat ćemo mi i ovo, zaključio je Topić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.