TURSKA

Nakon što je otkriveno da je zaražen: Legendarni golman vodi bitku za život

Virus mu prenijela supruga

Rečber: Dva dana u bolnici. Twiter

Avaz.ba

31.3.2020

Legendarni turski golman Ruštu Rečber (Ruştu Recber) bori se za život, to je jutrošnja informacija vezana za stanje koronavirusom zaraženog nekadašnjeg turskog reprezentativca. 

On se nalazi se u kritičnom stanju nakon što je hospitaliziran prije dva dana. Njegovo stanje se znatno pogoršalo, a i sami ljekari time su iznenađeni.

- Svi smo šokirani time koliko se brzo razvijaju simptomi njegove bolesti, izjavila je Isil Recber, supruga 46-godišnjeg nekadašnjeg golmana. 

Turski mediji pišu da se Rustu zarazio od supruge Isil. Ona se nedavno vratila iz SAD-a i trebala je biti u samoizolaciji 14 dana, ali je odmah otišla u svoj kozmetički salon. U Turskoj je zbog toga oštro osuđuju.

Nije me briga za ovaj linč, jedino mi je bitno da se Ruştu oporavi, poručila je i otkrila da ne može posjetiti supruga u bolnici i da njihovo dvoje djece nema koronavirus. 

Rečber je inače rekorder po broju nastupa za Tursku, za koju je branio u 124 utakmice, uključujući evropska prvenstva 1996., 2000. i 2008. godine te Svjetsko prvenstvo 2002. godine, kada su osvojili treće mjesto. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.