ITALIJA

Kakva je sudbina Kristijana Ronalda: Juventus spremio tri solucije

Hoće li produžiti ugovor

Ronaldo: Ima 35 godina. Arhiv

Piše: Avaz.ba

31.3.2020

Koronavirus pogodio je čitavu Evropu, a Italija je među najpogođenijim zemljama. Ekonomske posljedice mogle bi biti veoma teške. Zapravo se već osjećaju. Kriza se izravno reflektira i na nogomet, koji ne može ostati po strani. Klubovi su morali uvesti dramatične restrikcije, a među njima je i bogati Juventus. 

U torinskom klubu vrlo lako su se dogovorili s igračima i plaće su umanjene. No, daleko od toga da u Juventusu spavaju, a naravno, prva tema je Kristijano Ronaldo (Cristiano).

Već se neko vrijeme špekulira da bi Portugalac tokom ljeta mogao napustiti redove aktuelnog italijanskog prvaka. "Il Messanggero" piše da Juve ima tri opcije za svoju portugalsku superzvijedu. 

Igrači Juventusa pristali su na smanjenje primanja za ukupno 90 miliona eura, ali čini se da to neće biti dovoljno. Kalkulacije uprave kluba su da moraju namaknuti još pedesetak miliona eura ili dodatnim smanjenjem plaća ili prodajom igrača.

Jedna od opcija je da prodaju Ronalda kako bi uspjela finansijska konsolidacija. Računaju da bi mogli dobiti oko 70 miliona eura.

Druga je opcija da Ronaldo ostane u Torinu još jednu sezonu, ali da mu se ne produži ugovor koji mu istječe u ljeto 2022., dok bi u trećoj varijanti Portugalcu bilo ponuđena manja plaća za cijelu sljedeću sezonu, ali da mu se obeća produženje ugovora. 

Portugalac ima 35 godina i pitanje je što će odlučiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.