ITALIJA

Ronaldo kupio novi super automobil za 8,5 miliona funti

Ronaldo: Otići ili ostati?. Arhiva

Avaz.ba

31.3.2020

Zvijezda Juventusa Kristijano Ronaldo (Cristiani) postao je teret "Staroj dami" iz Torina! Iako je nesumljivo, ako ne najbolji, onda jedan od najboljih igrača današnjice, Portugalac će morati na ljeto da napusti torinski klub zbog enormnih primanja koje crno-bijeli više ne mogu da podnesu!

Iako su svi igrači italijanskog kluba nedavno pristali na smanjenje plaće dok traje pandemija koronavirusa i tako uštedeli klubu oko 90.000.000 eura (samo od Ronalda oko 10.000.000), list "Mesađero" piše da to neće biti dovoljno da klub izađe iz finansijske krize zbog pandemije koronavirusa.

Zato su u Juventusu navodno spremni da za "samo" 70.000.000 eura prodaju Ronalda, koji ima velika primanja od čak preko pola miliona sedmično ili, na godišnjem nivou, više od 30.000.000 eura.

Postoji mnogo klubova u Evropi, koji bi mogli da plate Ronalda, međutim, pitanje je šta nas čeka kad prođe kriza izazvana koronavirusom i hoće li klubovi nastaviti praviti tako velike transfere, o čemu je nedavno govorio Uli Henes (Hoeness), čuveni direktor Bajern Minhena.

Sigurno je jedino da je Ronaldo veliki majstor i da bi mnogi klubovi rado koristili njegovo ujmeće na terenu, ali za pola miliona eura sedmično - jako teško.  Portugalac je dodatno "dolio ulje na vatru" kupovinom - u ovom trenutku pandemije korona virusa - novog super automobila Bugati, koji je inače limitirano izdanje za "tričavih" 8,5 miliona funti, o čemu piše njemački "Bild". Taj automobil je jedan od samo deset modela ikad napravljenih!  

Vrlo je moguće da nas čeka buran prijelazan rok u vezi sa Ronaldom predstojećeg ljeta (ili kada god bude, jer se i dalje ne zna hoće li i kada prvenstva biti nastavljena), analizira "Mondo".  

Bugati od 8,5 miliona funti. Sportbible

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.