NIZOZEMSKA

Nekadašnji igrač Real Madrida: Oca su mi ubili na ulici kad sam imao tri godine, plaćao sam seks 1.000 eura

Majka me morala kriti kako bi me spasila

U Roterdamu moraš biti jak da bi preživio. Arhiva

Avaz.ba

1.4.2020

Holandski fudbaler Rojston Drente (Royston Drenthe - 32), nekadašnji fudbaler Fejnorda, Real Madrida... u autobiografiji je otkrio niz zanimljivih detalja iz života. 

- Oca su mi ubili kada sam imao tri godine. Ubijen je na ulici. Majka me morala kriti kako bi me spasila. Ja sam iz Roterdama, s ulica tog grada, gdje moraš biti jak da bi preživio. Postao sam muškarac još dok sam bio dječak - napisao je Drente.

Osvrnuo se i ma dolazak u Madrid.

- Tražilo me 16 klubova. Pričao sam s Đoanom Laportom iz Barcelone i Predragom Mijatovićem iz Reala. Nudili su mi iste uvjete, ali kad sam čuo da me Real želi, sve mi je bilo jasno... Kad sam došao u Madrid, osjećao sam se kao kod kuće. Svi su me toplo dočekali, posebno Guti, koji je legenda kluba. Problemi su počeli kada je došao Murinjo. On me natjerao na odlazak. Posljednjeg dana prijelaznog roka me pozvao i rekao da moram otići. Imao sam manje od 24 sata da pronađem novi klub. Jasno je da su procijenili kako Marselo treba igrati, ali to nije bio razlog da me tako otjeraju.

Prisjetio se i kako ga je noćni život u Madridu očarao:

- Prelijep grad, puno restorana, diskoteka, zabava i puno zgodnih djevojaka. A ti si mlad i igraš za Real. Puno je iskušenja pred tobom. Jednom sam otišao u kockarnicu s prijateljem i prišle su nam dvije jako zgodne djevojke. Na kraju smo završili u hotelu, proveli smo se sjajno. Problem je došao kasnije, tražile su da im platimo 1.000 eura. Nisam znao da moram platiti - rekao je Drente.

Poslije pozajmica u Herkules i Everton, otišao je u Alaniju Vladikavkaz po isteku ugovora 2012. godine... Danas igra u trećoj nizozemskoj ligi za amaterski Kozaken Bojs. Jedno vrijeme je čak i prekinuo s fudbalom i posvetio se rep muzici. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.