KOLUMBIJA

Asprilja sa 3,5 miliona vlastitih kondoma rješava svjetsku krizu

Asprilja sa svojim brendom. Printscreen

Avaz.ba

1.4.2020

Legendarni Kolumbijac i nekadašnji napadač Faustino Asprilja (Asprilla) našao se u centru pažnje medija zbog rješavanja globalnog problema s kondomima. Najozbiljniju globalnu krizu prouzrokovala je pandemija koronavirusa, ali nije i jedina...

Naime, proizvodnja prezervativa stala je upravo zbog pandemije i Kolumbijac je tu da riješi problem. Asprilja, koji je dres Kolumbije nosio 57 puta, objavio je na svom Twitter profilu da je baš on idealna osoba za rješavanje "kondom-krize". Bivši fudbaler Njukasla, Parme, Fluminensea i Palmeirasa karijeru je završio 2004. godine i tada je riješio da započne biznis s prezervativima. 

Posao izgleda da mu ide dobro, jer je u objavljenom videosnimku izjavio da samo kod kuće ima još 3.500.000 kondoma. Kako je rekao, "teško mu je da ih sve sam iskoristi", pa ih je riješio staviti na sniženje, odnosno da dva prodaje po cijeni jednog, kako bi pomogao onima u nuždi. Aspriljin brend kondoma zove se "Tino", baš kao što je njegov nadimak, a izgleda da je spreman iskoristiti tešku situaciju na globalnom tržištu prezervativa, prenosi "Mondo". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.