ŽESTOKA REAKCIJA

Kod nas mrtva tijela odnose kamionima, a UEFA razmišlja samo o novcu

Ako želi uraditi nešto sa svojim profitom, neka pošalje boce s kisikom i respiratore u Brešu, kaže Čelino

Čelino: Besmisleno je igrati u ovim uvjetima. Arhiv

Avaz Sport

2.4.2020

Pandemija koronavirusa najteže je zahvatila Italiju, a samim tim i nogometnu Seriju A.

U takvim uvjetima, besmisleno je razmišljati o nastavku sezone, tvrdi predsjednik prvoligaša Breše Masimo Čelino (Massimo Celino).


Riskiraju zdravlje

- Ova sezona više nema smisla. Stali smo, nijedna ekipa se neće vratiti u onakvom stanju u kakvom je bila. Stadioni će biti bez publike, a riskirat ćemo i sa zdravljem naših igrača. Za mene je povratak fudbalu potpuno ludilo - izjavio je Čelino za „La Gazzetta dello Sport“, prenosi B92.

Čelino je zaprijetio da će povući svoju ekipu iz svih takmičenja ukoliko se odluka o nastavku sezone prebrzo donese, odnosno ukoliko Serija A bude morala biti završena do 30. juna.

 - Ako se to desi, oni će me natjerati da kažem igračima da ne izlaze na teren i da izgube svaku utakmicu 0:3 iz poštovanja prema građanima Breše i njihovim voljenima koji više nisu s nama – rekao je Čelino. 

Breša se nalazi u centru pandemije. AFP

Evropska fudbalska federacija (UEFA) donijela je odluku o odgađanju svih svojih klupskih i reprezentativnih takmičenja koja su bila planirana da se održe u junu.

- To se ne može izbjeći. Priča se da se sezona mora završiti 30. juna, kada je istek roka za prezentaciju budžeta i ugovora igrača za sve klubove. Oni su arogantni i neodgovorni, misle samo o ekonomskom interesu i kupovima. Međutim, što se tiče italijanskog prvenstva, UEFA će odlučiti da se ono nastavi jer se mora završiti do juna - ističe Čelino. 

Nelogičan potez

On podvlači nelogičnost takvog poteza.

- Šta ćemo da radimo, da igramo svakog drugog dana? Ili UEFA ima moć da produži dane i učini ih dugim 72 sata? Ako UEFA želi uraditi nešto sa svojim profitom, neka pošalje boce s kisikom i respiratore u Brešu.

Bit ćemo im zahvalni. Pričam vam o Breši i kažem vam da mi ovdje imamo kamione koji transportuju mrtva tijela. Mi smo centar ove epidemije – rekao je Čelino. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.