REGION

Ćiro Blažević: Cvetković i Džajić rekli su da Hrvat ne može voditi Zvezdu

Blažević: Volim ljude i ne pravim neku razliku. Arhiv

Avaz.ba

2.4.2020

Nekadašnji proslavljeni košarkaš Dino Rađa imao je sreću što je promovirao svoj film taman uoči pandemije koronavirusa. Bio je to spektakl na kojem su se okupili brojni sportski radnici, ali i novinari iz ovih krajeva. Tamo je bila i ekipa "Telegrafa", koja je napravila intervju s legendarnim Ćirom Blaževićem, a koji im je ponudio cijeli niz zanimljivih odgovora.

Ja i moj Dino Rađa smo veliki prijatelji. Ovaj film je takav koji istinski moraju pogledati mladi sa svih područja bivše Jugoslavije. Neka si uzmu za primjer kakav je to bio mukotrpan rad - osvrnuo se Ćiro na poveznicu nogometa i košarke. 

Okrenuo se potom nogometnim temama i osvrnuo se na aktualnu situaciju na području bivše Jugoslavije...

Uporno govorim da su najbolji igrači s ovog podneblja. U Srbiji nemaju sreću s trenerom! P.... im materina, kad sam se nudio, nisu htjeli. Je... ga! Šalim se malo, ali nadam se da će Srbija ostvariti rezultat adekvatan talentu - rekao je u svom stilu Ćiro. 

Za kraj podsjetio se Ćiro, kako je interpretirano, svoje neostvarene želje da vodi Crvenu zvezdu.

Pa je... ga, onaj Cvetković (Vladimir) i Džaja (Dragan Džajić) kažu, pa ne može Hrvat voditi Zvezdu! Ali ja volim ljude i ne pravim neku razliku. I nikad nisam pogriješio - zaključio je Ćiro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.