ENGLESKA

De Brujne: Moj najmlađi sin se razbolio, pa najstariji, a onda i supruga

Imali su simptome, ali nemam pojma da li je koronavirus ili nije

De Brujne. Arhiva

Avaz.ba

2.4.2020

Zvijezda Mančester sitija Kevin De Brujne (Bruyne - 28) ocijenio je da bi trenutna sezona engleske Premier lige trebala biti poništena zbog pandemije virusakorona.  Belgijski kreator igre vjeruje da bi trenutna sezona morala da se završi, jer se plaši da bi moglo da dođe do masovnih povreda ako se bude igralo mnogo utakmica u kratkom vremenskom roku.

Premier liga bi u petak trebalo da se sastane i odluči o sljedećim koracima. Trenutna sezona je suspendovana do 30. aprila zbog pandemije, ali će taj rok biti produžen.  Trenutni lider na tabeli je Liverpul, koji ima 25 bodova prednosti devet kola prije kraja, i trebaju mu samo dvije pobjede da bi postao šampion. Ako se sezona poništi, "crveni" bi ostali bez prve titule poslije 30 godina. 

- Nemam pojma da li ćemo ponovo igrati. U Engleskoj žele da čekaju koliko god treba prije nego što donesu odluku. Ali, kao fudbaleru, koji šest sedmica ne raditi ništa, normalno je da vam treba tri do četiri sedmice priprema. Ako počnemo odmah, svi će biti povrijeđeni poslije nekoliko utakmica. To ne može biti namjera", rekao je De Brujne za belgijski "Het Laatste Nieuws", te dodao: 

Bila bi šteta ranije završiti poslije ovako odlične sezone, ali ako bi se tako izbegli problemi za sljedeću, to se prosto mora uraditi. 

De Brujne je rekao da se on i njegova porodica nalaze u samoizolaciji, pošto su mu supruga i dvoje dece bili bolesni.

Moj najmlađi sin se razbolio, pa najstariji, a onda i supruga. Imali su simptome, ali nemam pojma da li je koronavirus ili nije. U samoizolaciji smo i sada je svima ponovo dobro, rekao je De Brujne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.