KARANTIN

Marčelo Lipi pregledao sve utakmice s Mundijala 2006: Još mi je nejasan potez Zinedina Zidana

Vodio sam ga u Juventusu i znam koliko je dobar čovjek

Trenutak kada je Zidan udario Materacija glavom. Arhiv

Avaz.ba

2.4.2020

Legendarni trener Marčelo Lipi (Marcelo Lippi) koji je reprezentaciju Italije vodio do naslova prvaka svijeta 2006. otkrio je da je iskoristio kućnu izolaciju kako bi pogledao sve mečeve s Mundijala koji se igrao prije 14 godina. 

Gledao sam sve utakmice s Mundijala iz 2006. godine i finala u kojima sam ja bio trener. Imao sam takvih dosta utakmica, a neke su bile dosta srceparajuće. Kao utakmica finala Lige prvaka 2003. godine kada sam s Juventusom izgubio na penale od Milana - rekao je Lipi i nastavio:

- Finale Mundijala iz 2006. godine mogu stalno gledati. Svaki put se šokiram kada vidim kako Zidane glavom udara Materacija. Radio sam s njim u Juventusu i on je zaista fantastičan čovjek i zato me iznenadio takvim ponašanjem. Gledao sam to finale barem 20 puta, ali svaki put je dosta emotivno za mene. Fabija Grosa sam izabrao da šutira zadnji penal jer sam znao da je jako dobar u tome. Protiv Australije i Njemačke je pogađao u zadnjim sekundama i rekao sam mu da je on čovjek za takve stvari i da on treba biti peti izviđač penala. Nije mogao vjerovati šta mu govorim, ali nije se prepao i donio nam je titulu - podsjetio se Lipi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.