ASOVI

Neizvjestan ostanak u Milanu: Zlatan Ibrahimović govorio o svojoj budućnosti

Razočaran odlaskom Zvonimira Bobana iz rukovodstva kluba

Ibrahimović: Uživati u životu. AFP

E. J. / Avaz.ba

3.4.2020

Zlatan Ibrahimović (38) priznao je da ne zna kakva će biti njegova fudbalska budućnost, nakon vijesti da je spreman poslije samo tri mjeseca saradnje napustiti redove italijanskog Milana.

Legendarni švedski napadač bosanskohercegovačkih korijena rekao je da je razočaran sukobom u rukovodstvu kluba, koji su rezultirao odlaskom njegovog prijatelja Zvonimira Bobana sa dužnosti sportskog direktora. 

Posljednja titula

Upravo je Boban, bivši reprezentativac Hrvatske, bio ključna osoba u povratku Zlatana u Milan, gdje je slavni napadač već igrao od 2010. do 2012. te predvodio klub do posljednje titule prvaka Italije (2011).

No, sada je Ibrin ostanak u ekipi „Rosonera“ pod velikim znakom pitanja, ne samo zbog pandemije koronavirusa koja je stopirala sve sportske aktivnosti. 

Zlatan s Bobanom: Veže ih prijateljstvo. AFP

- Vidjet ćemo šta će se desiti, čak i ja ne znam šta ću raditi. Svaki dan nosi nešto novo. Ko bi mogao predvidjeti koronavirus?

Sve što trebamo uraditi jeste živjeti i uživati u životu, ne brinuti se previše. Imam porodicu i to me čini zauzetim. Ukoliko su oni dobro, onda sam i ja dobro – rekao je Ibrahimović za „Svenska Dagbladet“.

Slab plasman

Ibrahimović je postigao deset golova za Milan u deset nastupa. U slavni italijanski klub se vratio u januaru nakon što je kao slobodan igrač napustio američki Los Anđeles galaksi.

Milan se u trenutku prekida Serije A nalazio na 12. mjestu. Zlatanova klauzula u ugovoru automatski bi se aktivirala za još jednu godinu u slučaju da „Rosoneri“ na kraju sezone budu među četiri najbolja tima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.