NIZOZEMSKA

Tehnički direktor PSV-a: Ne vidimo nijedan razuman razlog za nastavak sezone

Hoće li Nizozemci krenuti stopama Belgijanaca. Arhiv

Avaz.ba

3.4.2020

Uprkos posljednjoj preporuci UEFA-e te činjenici da vode izjednačenu borba za titulu, vodeći timovi nizozemske Eredivizije zalažu se za otkazivanje  sezone. Ajaks, AZ Alkmar i PSV zatražili su od čelnika Eredivizije da postupe kao komšije iz Belgije. 

Ne vidimo nijedan razuman razlog za nastavak sezone - rekao je tehnički direktor PSV-a Tom Gerbrands. 

Belgijanci su okončali sezonu, proglasivši vodeći Klub Briž za šampiona, dok će drugoplasirani Gent u kvalifikacije za Ligu prvaka. No, u Belgiji je situacija na tabeli bila jasna s obzirom na to da je Klub Briž imao 15 bodova više od Genta. U Nizozemskoj je situacija drugačija. Ajaks i AZ dijele prvo mjesto sa po 56 bodova devet kola prije kraja, dok je PSV tek četvrti sa 49. 

Trenutnu situaciju s koronavirusom smatramo veoma zabrinjavajućom i mislimo da bi odigravanje ostatka sezone bez gledalaca bilo irelevantno. Pri tome je i mnogo neizvjesnosti oko razvoja pandemije - rekao je tehnički direktor AZ-a Rupert Enhorn. 

Jedini klub iz vodeće četvorke koji se nije izjasnio za prekid je trećeplasirani Fejenord, čiji čelnici smatraju da je bolje da se sačeka i da se vidi kako će se  narednih sedmica odvijati stvari.

Inače, Fudbalski savez Nizozemske u srijedu je objavio da će slijediti preporuke UEFA-e u pokušaju da se završi sezona, pa čak i ako bi to značilo da se igra od sredine juna...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.