UEFA

BiH ide direktno na završnicu eEura 2020.

Osim Bosne i Hercegovine, na eEuro plasirali su se i Francuska, Njemačka, Grčka, Izrael, Italija Luksemburg, Nizozemska, Rumunija i Srbija

Završnica eEura 2020. održat će se 23. i 24. maja. NSBiH

Piše: Avaz.ba

3.4.2020

Dok su zbog pandemije koronavirusa zaustavljena sva fudbalska takmičenja, e-reprezentativci bili su aktivni i odigrali kvalifikacije za UEFA-in eEuro 2020. putem platforme KONAMI eFootball PES 2020.

- Deset prvoplasiranih reprezentacija iz kvalifikacionih grupa, među kojima je i Bosna i Hercegovina, ostvarilo je plasman na završnicu eEura, dok će još šest učesnika biti poznato nakon plej-ofa - saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Reprezentativci BiH u "Pro Evolution Socceru" Feđa Đedović i Igor Zečević završili su kvalifikacije na prvom mjestu - bez poraza u grupi C, ispred Kazahstana, Moldavije, Sjeverne Makedonije i Švicarske.

Osim Bosne i Hercegovine, na eEuro su se plasirali i Francuska, Njemačka, Grčka, Izrael, Italija, Luksemburg, Nizozemska, Rumunija i Srbija.

Kroz plej-of plasman će pokušati ostvariti Austrija, Hrvatska, Finska, Crna Gora, Portugal, Danska, Kazahstan, Litvanija, Španija i Turska.

Završnica eEura 2020. održat će se 23. i 24. maja, a sve kvalifikacione mečeve možete pogledati na zvaničnom UEFA YouTube kanalu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.