ITALIJA

Preminuo "italijanski Džordž Best", sjajni dribler čiji se potez pamti i danas

Imao je česte svađe s čelnicima, zbog čega nije dobivao previše prilike za igru

Vendrame: Preminuo u 73. godini. Agencije

Avaz.ba

4.4.2020

Bivši nogometaš Napolija, Venecije i Padove Ecio Vendrame (Ezio), poznat po nadimku "italijanski Džordž Best" (George), preminuo je u 73. godini nakon duge i teške bolesti, objavili su italijanski mediji.

Pored nogometa u kojem je nakon završetka karijere bio i trener, Vandrame se bavio pisanjem i sviranjem gitare, a bio je poznat po kontroverznom ponašanju i čestim svađama koje su mu obilježile karijeru.

Karijeru je počeo 1967. godine kada je postao član prvog tima SPAL-a, a u međuvremenu je igrao za Tores i Sijenu na posudbi. Igrao je za Roverto i Vičencu, nakon čega je 1974. godine prešao u Napoli.

Vendrame: Karijeru je počeo 1967. godine. Agencije

U klubu iz Napulja imao je česte svađe s čelnicima zbog čega nije dobijao previše prilike za igru i upisao je samo tri nastupa za ovaj tim. Uslijedio je odlazak u Padovu, nakon koje je igrao za Audace SME, Pordenone i Juniors Casarsu.

Karijeru mu je obilježio potez koji je napravio u meču svoje Padove protiv Cremonesea kada je prošao sve protivničke igrače, uključujući i golmana, nakon čega se odlučio vratiti i pokušati to uraditi još jednom, no naravno, nije uspio u tome. 

Rezultat je u tom trenutku bio 0:0, pa je s razlogom ovaj igrač dobio nadimak "italijanski George Best".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.