HRVATSKA

Hoće li Šuker povećati ili smanjiti plaću Daliću

Dalić: Zaslužio bolji ugovor, ali.... Arhiv

Avaz.ba

6.4.2020

Hrvatski nogometni savez ponudit će novi ugovor selektoru Zlatku Daliću. Selektor reprezentacije Hrvatske trenutno je u Varaždinu, gdje čeka bolje dane što se tiče pandemije koronavirusa. 

Predsjednik HNS-a Davor Šuker i Dalić sjest će i razgovarati, prenose "Sportske novosti". 

Dalić je, nakon srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, imao bogate ponude iz Kine i arapskog svijeta. Mogao je uzeti milione, ali je ostao da vodi "Vatrene". Hrvatski nogometni savez tada mu je, potpuno opravdano, pojačao ugovor, iako je i dalje zarađivao manje nego Nenad Bjelica u Dinamu. 

U privrednoj krizi, HNS za sada ne najavljuje smanjenje plaća, ali ni to nije isključeno. Isto tako, ovog časa nije nam poznato hoće li Daliću ponuditi jednak ugovor ili će se najavljena recesija u državi odraziti i na njega.

Što se tiče Dalića, on se odrekao naknade od države u visini od 24.000 kuna mjesečno, koliko je imao pravo dobivati kao vrhunski trener. Više nego za bilo koga drugoga, za Dalića je logično da produže saradnju pod istim uvjetima. I to na dvije i po godine, do Svjetskog prvenstva u Kataru. Novac koji bi mu trebao biti ubuduće isplaćen, već je ionako uveliko zaradio plasmanom na Euro 2020.

Što se tiče aktuelnog ugovora, Dalić je gotov s poslom, jer zbog koronakrize više do ljeta nema nijednu utakmicu. Kao i ostali selektori, bez akcije je od novembra prošle godine. Bude li se u septembru igrala Liga nacija, prvo sljedeće iskušenje bit će mu gostovanja kod Portugala i Francuske...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.