TRANSFERI

Hoće li Parižani biti najveći dobitnici krize izazvane koronavirusom

Dvojac ostaje u klubu

Mbape i Nejmar: Ne idu nikuda. Arhiv

Avaz.ba

6.4.2020

Mnogo je priče o igračima PSG-a, prije svega o Kilijanu Mbapeu (Kylian Mbappe) i Nejmaru (Neymar). Stalno se govori o njihovim eventualnim transferima, a jutros je ugledni L'Equipe objavio kako njih dvojica ostaju u Parizu i tako bi klub bio najveći dobitnike krize izazvane koronavirusom. 

Pandemija koronavirusa uzdrmala je sve sportske strukture i prouzrokovala neočekivane zaokrete u planiranju na nivou klubova, takmičenja... Pretpostavka je da se fudbal neće vratiti u normalu najmanje do ljeta, za kada UEFA planira nastavak evropskih klupskih takmičenja.

Kako piše L'Equipe, iz izvora bliskih klubu, na Parku prinčeva uvjereni su u ostanak dvije najveće zvijezde. Uradit će sve što je do njih, makar dok se budu pitali, a pitat će se vezano uz Mbabapea bar još  neko vrijeme s obzirom na ugovor koji ima. 

Što se tiče Nejmara, ugledni francuski list poziva na izvore koji tvrde da se Brazilcu više ne ide u Barcelonu. Tome su kumovali drastično smanjenje primanja fudbalera (za čak 70 posto) i očito ne baš sjajna finansijska situacija u Kataloniji. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.