TURSKA

Ruštu Rečber pobijedio koronavirus

Kakav prelijep dan, hvala Bogu, napisala je Isil

Rušti i Isil Rečber. Društvene mreže

Avaz.ba

6.4.2020

Poznati turski golman Ruštu Rečber (Rustu Recber) otpušten je iz bolnice. Nakon 11 dana borbe, pobijedio je koronavirus! Njegova supruga Isil podijelila je lijepe vijesti na svom Instagramu. 

- Kakav prelijep dan, hvala Bogu. Poslije 11 napornih dana, moj suprug je otpušten iz bolnice! Prihvaćete molitve, Vi ste Čuvar koji nas vidi i poznaje. Iako moram biti sretna, moja sreća je samo polovična, jer je u bolnici toliko mnogo pacijenata koji čekaju na izlječenje. Naše molitve će se nastaviti za sve one koji se bore da prežive na intenzivnoj njezi - napisala je Isil te istaknula mnoge koji su bili uz nju i pomogli joj u borbi za život njenog muža, uključujući i osoblje bolnice.  

Što se tiče metode liječenja, Isil ističe da postoji protokol o liječenju koji provodi ministarstvo zdravlja Republike Turske. 

- Isti je u svim bolnicama u skladu s nivoom bolesti. Ne postoje različite vrste lijekova ili tretmana. Snaga vašeg tijela je tu ključna, je li jače vaše tijelo ili virus. Rat počinje, zato isključite svoje štetne navike što je prije moguće u skladu sa sljedećim događajima. Znajte vrijednost svog zdravlja i naših života - napisala je Isil Rečber.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.