ITALIJA

Morati: Dovođenje Mesija nije više zabranjeni san

Mesi: Pod ugovorom s Barcelonom do 30. juna 2021.. Arhiv

Avaz.ba

6.4.2020

Predsjednik milanskog Intera Masimo Morati (Massimo Moratti) izjavio je da će naredne godine pokušati dovesti Lionela Mesija (Messi), koji je pod ugovorom s Barcelonom do 30. juna 2021. godine.

- Dovođenje Mesija uopće više nije zabranjeni san. Ugovor mu se bliži kraju i sigurno je da ćemo pokušati da ga dovedemo. Ne znam kako će koronavirus utjecati na ovu sezonu i razvoj situacije, ali mislim da će se krajem godine odviti čudne stvari - rekao je Morati za "Rai Sport".

Španski mediji navode da bi Inter mogao da iskoristi Barceloninu želju za dovođenjem napadača Lautara Martineza i u taj transfer uključi i Mesija.

Lautaro možda može biti dio procesa dovođenja Mesija, to još niko ne zna - konstatira Morati.

Također, i španski mediji pišu da postoji mogućnost da Argentinac karijeru ne završi u Barceloni. Prvi favorit za dovođenje Mesija kao slobodnog igrača u svoje redove bio je Mančester siti, ali je zbog suspenzije "Građana" iz Lige prvaka taj potez sve manje izvjestan. Špekuliralo se i o odlasku Argentinca u još neke timove engleske Premijer lige, ali i američkog MLS-a, a sad je Inter novi kandidat, koji je stao u red za Mesija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.