SJEĆANJA

Slišković dao tragikomično objašnjenje Misimoviću zašto ga nije stavio da igra protiv Srbije 2005.

Tada mi se srušio čitav svijet, kazao je Zvjezdan

Zvjezdan Misimović. Arhiv

Avaz.ba

7.4.2020

Sada već dalekog 11. oktobra 2005. BiH je u posljednjem susretu kvalifikacija za SP 2006. poražena od Srbije na stadionu Rajko Mitić 1:0.

Po lošem se svi sjećamo te utakmice koja je odigrana na rubu regularnosti, a još u gorem je sjećanju Zvjezdanu Misimoviću.

Zvjezdan Misimović, koji je nekada igrao za omladinske kategorije SCG, bio je posebno motivisan za taj duel, ali na kraju je susret umjesto u startnoj postavi počeo na klupi.

Najbolnija tačka u reprezentaciji BiH mi je bila utakmica protiv Srbije i Crne Gore u Beogradu - kazao je Misimović za podcast "oPsajd". 

- Bio sam veoma motivisan. Nekoliko dana ranije smo igrali kod kuće protiv San Marina. Tadašnji direktor reprezentacije Ahmet Pašalić mi je prišao i rekao da me neće umarati protiv San Marina, da me odmore za SCG - kazao je.

No, samo sat vremena prije početka duela u Beogradu saznao je da će i u tom susretu "grijati klupu".

- Sat vremena prije početka utakmice zovne me selektor Blaž Slišković da dođem da popričamo sa Pašalićem. Kaže mi Baka: 'Braco (Hasan Salihamidžić, op. a.) neće da igra desnog beka, hoće da igra naprijed. Boli (Elvir Bolić, op. a.) je rođendan, ti moraš na klupu. U tom momentu mi se srušio svijet. Nisam mogao vjerovati šta se dešava - priznao je Misimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.