PARAGVAJ

Pričalo se da je bankrotirao, otkud novac Ronaldinju

Boravit će u hotelu

Ronaldinjo: Izabrao skupi smještaj. AFP

Avaz.ba

8.4.2020

Pričalo se da je bankrotirao, da je prinuđen za male honorare raditi sve i svašta, ali on je glatko bez problema uplatio 1,6 miliona dolara i izašao iz zatvora u Paragvaju. Ronaldinjo (Ronaldinho) ipak nije bez novca, a mnogi su se zapitali odakle mu toliko para odjednom, kada je već bio u navodnoj finansijskoj krizi.

Prema pisanju britanskih medija, Ronaldinjo ima račun u Evropi koji uopće nije prazan. Čak tvrde da je veoma daleko od bankrota. Potrebnu svotu novca s tog računa prebacio je svojim advokatima, a onda su oni to proslijedili Nacionalnoj banci za razvoj Paragvaja.

Inače, Ronaldinjo nije platio potpunu slobodu. Istraga može trajati i šest mjeseci, a on i brat Rodrigo nalaze se u kućnom, bolje rečeno hotelskom pritvoru, ali barem više ne dijele ćelije s opakim kriminalcima u Paragvaju. 

- Odgovarajaući na učinjene mjere, Ronaldinjo i njegov brat će nastaviti provoditi vrijeme u hotelu. Imam napismenu saglasnost menadžera hotela kako bi oni mogli da ih prihvate tokom kućnog pritvora - rekao je Gustavo Amarilja (Amarilla), jedan od predstavnika vlasti u Paragvaju.

Ronaldinjo i brat će odsjesti u hotelu Palmaroga koji se nalazi između Montevidea i Ajola u Asunsionu. Nalaze se na prvom spratu gdje su najluksuznije sobe, a Ronaldinjo je uzeo predsjednički apartman. Cijena ovog apartmana je 380 dolara po danu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.