KRIZA Otišla dva potpredsjednika i četvorica direktora

Raspad sistema u Barceloni, pljušte ostavke zbog "diktatora"

Lionel Mesi javno prozvao Upravu, ciljajući upravo na Bartomeua, da je pustila lažnu vijest da igrači ne žele pristati na smanjenje plaća

Avaz.ba

Mesi: Prozvao predsjednika u javnosti

Foto: Arhiv


Šestorica članova Upravnog odbora Barcelone obavijestilo je predsjednika kluba Žozepa Bartomeua (Josep) o odluci da podnese ostavku na svoje dužnosti, što govori kakva kriza vlada u katalonskom fudbalskom gigantu, ne samo zbog pandemije koronavirusa.

Potpredsjednici Emili Rosand (Rousand) i Enrike Tombas (Enrique) odstupit će zajedno sa direktorima Silvijom Elijasom (Silvio Elias), Mariom Teiksidorom (Teixidor), Žozepom Pontom (Josep) i Žordijem Klasamiljom (Jordi Clasamiglia).

Ostavke su objavljene u pismu upućenom Bartomeuu, u kojem su zatražili i da se što prije organiziraju izboru za rukovodstvo kluba, kako bi se Barca odbranila od izazova koji je izazvala pandemija.

Bura je počela nakon što je kapiten tima i ponajbolji svjetski fudbaler Lionel Mesi (Lionel Messi) javno prozvao Upravu, a ciljajući upravo na Bartomeua, da je pustila lažnu vijest da igrači ne žele pristati na smanjenje plaće zbog ekonomske krize izazvane pandemijom.

  • Bartomeu: Vodi klub od jula 2015.

    Bartomeu: Vodi klub od jula 2015.

    Foto: Fc Barcelona


Istina je, kako je potvrdio Mesi, da su prvotimci odmah prihvatili sniženje plaća od 70 procenata te dati doprinos kako bi slabije plaćeni uposlenici sačuvali primanja i radna mjesta.

Uz igrače su tada stali Rosand i Tombas, što je Bartomeu protumačio kao pobunu te ih je odlučio smijeniti. Nakon njih, na red su došli direktori Ponte i Elijas.

No, oni su preduhitrili „diktatora“, kako ga zovu u kuloarima, i podnijeli ostavke, čime je klub ostao bez šest od 19 članova uprave. Bartomeu klub vodi od jula 2015. godine. 

NA VRH

Podijeli članak na